facebook piksel
  1. Ana Sayfa
  2. Diyetisyen Kimdir Ne İş Yapar Nasıl Olunur Sorumlulukları Nelerdir ?
Diyetisyen Kimdir Ne İş Yapar Nasıl Olunur Sorumlulukları Nelerdir ?

Diyetisyen Kimdir Ne İş Yapar Nasıl Olunur Sorumlulukları Nelerdir ?

Günümüzde benimsenen yaşam tarzı geçmişe oranla çok daha hızlı ve seridir. Bu da günlük hayatta yapılan egzersizin azalmasına neden olmuş, hızlı yaşam tarzı sadece ulaşımı hızlandırmakla kalmamış beslenme konusunda da aynı hız sağlanmıştır. Sağlıksız beslenme ve egzersizin olmayışı insanları kronik hastalıklarla karşı karşıya getirmiş ve sağlığı tehdit eder hale gelmiştir.  Sağlıksız beslenme konusunda devreye diyetisyenler giriyor.Diyetisyen kimdir nasıl olunur ne iş yapar? Diye merak edenler için diyetisyenlerin kim olduğunu, görev tanımlarını ve görevlerinin ne işe yaradığını sizler için araştırdık.

Diyetisyen Kimdir?

Sağlıklı beslenme tarzını benimseyen ya da sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeyi amaçlayan kişilerin ihtiyaçlarına göre beslenme programı oluşturan bireyler olarak nitelendirilebilir. Diyetisyenler sağlıkla ilgili belirli bir hedefe ulaşmayı amaçlayan, örneğin kilo vermek isteyenler  kişilere de beslenme programı oluşturan kişiler olarak da tanımlanabilmektedir. Diyetisyen hastanelerde, Uzun süreli bakım evlerinde, kliniklerde ya da kendi ofislerinde çalışabilmektedirler. “Diyetisyen nedir? “sorusuna böyle cevap verilebilir.

Diyetisyenlerin Sorumlulukları

Diyetisyen ne iş yapar sorusunun cevabı ise ,

Diyetisyenden yapması beklenen danışanlarının beslenme düzenlerinde olumlu değişiklikler yaparak sağlıklı beslenme düzenine geçmeleri konusunda onları desteklemektir. Diyetisyenler sadece kilo alıp kilo verme ile ilgili çalışma yapmazlar. Diyetisyen sorumluluk alanlarını sizin için sıraladık.

  • Sağlıklı beslenme düzeni konusunda danışanlarına destek vermek ve beslenme sorunlarının çözümüne katkı sağlamak.
  • Yeme programlarını kişilerin tercihleri ve gündelik hayatlarına uyacak şekilde geliştirmek.
  • Oluşturduğu yeme programının etkilerini değerlendirip gerekiyorsa programı yeniden düzenlemek.
  • Besinin vücut fonksiyonlarını nasıl etkilediğini incelemek.
  • Hastanın gösterdiği gelişmeyi raporlandırmak.
  •  Hastanın iyileşmesini sağlamak amacıyla diğer sağlık çalışanları ile işbirliği sağlamak.
  • Spor profesyonellerine, performanslarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlayacak beslenme programı hazırlamak ve verimli bir performans için doğru vücut ölçülerine nasıl kavuşabilecekleri hakkında önerilerde bulunmak.
  • Beslenmenin belirli hastalıkların önlenmesi hakkında danışanları ile konuşarak daha iyi beslenme şekline yönlendirmektir.
  • Hamile, yeni anne ve yaşlılardan oluşan danışanlarına diyetisyen olarak sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulunmaktır.

Diyetisyenlerde Aranan Özellikler

Sağlıklı beslenme sektöründe diyetisyen sayısı fazladır. Üstelik sağlıklı beslenme süreci uzun bir yoldur. Sizi anlamakta olan ve anlaşabildiğiniz bir diyetisyen bulmak sizin için daha faydalı olmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olmaları şarttır.  Danışanları ile sağlıklı bir iletişim kuran ve danışanını anlamak için aktif olarak dinleyen diyetisyen aranan özelliklere sahiptir demektir.

Diyetisyenlik için gereken sınavlara girilmelidir. Bunun başında, diyetisyenlik okumak için üniversite sınavlarına girmek gerekir. Yeterli puan alınmalı ve ilgili bölüm tercih edilmelidir. İlgili bölüme yerleştikten sonra üniversiteyi bitirip diyetisyen olunabilir. “Diyetisyen nedir?, Diyetisyen özellikleri nelerdir? “sorusuna cevap bu şekilde verilebilir.

  • Paylaş:

Yorum Yapın

ap servers