Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Doktor Bilgini Ailesi olarak sizin için araştırdık
Diyet, bilinçsizce yapılmaması gereken bir konudur. Bilinçsizce ve diyetisyen kontrolünde yapılmayan diyet, ölümle bile sonuçlanabilir. Diyet yapmak bu kadar ciddi olduğu için uzman diyetisyenlere sizin için, diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sorduk.
Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diyet yapmak fazlasıyla sabır ve özveri istediğini hepimiz her pazartesi diyete başladığımızdan biliyoruz. Diyetisyenlere göre kulaktan duyma bilgiler ile yanlış diyet yapmak hem motivasyonumuzu azaltıyor hem de diyeti etkisiz yapıyor. Daha etkili ve devamlılığı olan diyet için bu kurallara dikkat etmenizi uzman diyetisyenlerimiz öneriyor.
Düzenli Diyetisyen Kontrolü
Diyetisyen kontrolünde yapılmayan diyetlerden uzak durmalısınız. Düzenli diyetisyen kontrolünde diyet yaparsanız vücudunuzu yormaz ve çok daha sağlıklı kilo verirsiniz.
Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir
Vücudunuzu hızlı reaksiyona sokacak diyet programlarına DİKKAT
3 günde 5 kilo vermek gibi mantığa sığmayan, bünyenize zararlı diyetlerden uzak durun.
Diyet yaparken kendinize sınırlar koymayın.
Diyet menüsünde zor gelen bir öğün varsa, diyetisyen kontrolünde öğünün değiştirilebilir. Kendinizi yormayın ve sınırlamayın.
Diyet yaparken su içmeyi ihmal etmeyin
Diyet yaparken vücudunuzda bulunan toksinlerden arınmak çok önemli. Toksinleri atmak için su tüketimi çok önemlidir. Diyet yaparken bol su tüketmek sindirim sisteminizin çalışmasını daha düzenli hale getirir. Diyet yaparken tüketilmesi gereken su miktarı uzman diyetisyen tarafından vücut-kitle endeksinize göre hesaplanır.
Yemek yerken keyif almaya bakın
Diyet yaparken, diyetisyenlerin en önem verdiği konulardan başında gelen ise, yemek yemekten keyif almak. Uzun uzun, acele etmeden keyifle yemek yerseniz beyninize doyduğunuzun sinyalleri gidecektir. Tokluk hissinin verdiği rahatlık sizleri kaçamak öğünlerden uzak tutacaktır.
Lokmalarınızı bol bol çiğneyin
Besinlerinizi daha kolay sindirilebilmesi için lokmalarınızı acele etmeden bol bol çiğneyin.
Karbonhidrat ve yağlı gıdaları karıştırmayın
Öğünlerde tüketilen karbonhidratlar vücudumuz için günlük enerji kaynağıdır. Yağlı gıdaları ise vücut daha sonra enerji ihtiyacı için depolar.
Aç kalmamak için doğru diyet yaptığınızdan emin olun
Aç kalmamak için uzman diyetisyeniniz sizi doğru diyete yönlendirecektir. Doğru diyette öğün atlanmaz ve diyetisyenler vücudunuz için en uygun kaloriyi hesaplayacaktır.
Kahvaltınızı ihmal etmeyin
Kahvaltı günün en önemli öğündür. Sabahları yapılan düzgün bir kahvaltı, gün içinde fazla alınan kalorileri engelleyecektir.
18:00 ‘den sonra yemeyin
Akşamları hareketsiz kaldığımız için, diyet yaparken akşam 18:00’ den sonra yenen yemekler sindirilmesi zordur. Artık 18:00’den sonra yemek yememelisin.
Taze meyve ve sebze tüketimi
Taze ve meyve sebze tüketime dikkat ettiğimiz zaman, hem daha sağlıklı besin tüketimi yaparsınız, hem de bu sağlıklı beslenme düşüncesi ile motivasyonunuz artar. Diyet yaparken meyve sebzelerinin kabuklarını soymamalısınız.
Yorum Yapın