facebook piksel
  1. Ana Sayfa
  2. Apandisit Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi
Apandisit Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi

Apandisit Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi

Apandisit vücudumuzda işlevi hala bilinemeyen, gizemi çözülememiş bir organımızdır ve bu gizemli organımız karın boşluğunun sağ altında bulunmaktadır. Boyutu insandan insana farklılık gösterebilmektedir. Ortalama 10-15 cm uzunluğundadır ancak çocuklarda daha büyük olabilmektedir. Apandisit belirtileri arasında en belirgin olarak şiddetli karın ağrısı ön plana çıkmaktadır ve nedenleri hastadan hastaya değişiklik göstermektedir ve tedavisi için ameliyat ilk seçenek olarak tercih edilmektedir. Vücudumuzda, mikroplar en çok bademciklerde ve kalın bağırsaklarda bulunmaktadır. Apandisit kalın bağırsaklardaki mikroplara karşı enfeksiyon ile uyarmaktadır. Bu iltihaplanma sonucunda rahatsızlık ortaya çıkar. Kesinlikle tedavi edilmesi gereken önemli enfeksiyon hastalıkları arasında yer almaktadır. Patlaması ile İltihap kana karışabilmekte ve hayati tehlikeye yol açabilmektedir.

Apandisit Nedenleri Nelerdir?

Apandisit nedenleri her zaman bilinememektedir ancak genel olarak apandiks giriş kısmının maddelerce tıkanması sonucu oluşmaktadır. Örnek vermek gerekirse;
  • Vücudumuzda sindirilemeyen atıkların apendikse gitmesi
  • Left bezlerinin şişmesi
  • Tümör
  • Genetik
  • Enfeksiyonlar
  • Chrons, Ülser, Ülseratif kolit rahatsızlığı

Apandisit Belirtileri Nelerdir?

Apandisit belirtileri arasında en belirgin görülen şikayet, şiddetli karın ağrısıdır. Bu nedenle karın ağrısı basite alınmamalıdır ve en yakın zamanda uzman tarafından kontrol edilmelidir.
  • Şiddetli karın ağrısı
  • Mide bulantısı ve kusma
  • İştahsızlık
  • Kabızlık ya da ishal
  • Dışkıda zorlanma, gaz çıkaramama
  • Ateş
Gebelik birtileri ile benzerlikler taşımaktadır. Bu nedenle gebe kadınlarda rahatsızlığın teşhisinde zorluklar yaşanabilmektedir.

Apandisit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Apandisit tedavisi için ilk seçenek cerrahi müdahale ile alınmasıdır. Genel olarak kapalı olarak gerçekleştirilen ameliyatlarda, duruma göre açık ameliyat seçenek olarak tercih edilebilmektedir. Açık ameliyat olan hasta 12-48 saat içinde taburcu edilmektedir. Taburcu edilen hasta 4-5 gün içinde normal hayatına devam edebilmektedir. Kapalı ameliyat ile alınan apandisit sonrası hasta, 1 haftadan önce taburcu edilmemektedir. 3-4 hafta içinde normal hayatına devam edebilmektedir. Ameliyatın uygun olmadığı durumlar olabilmektedir. Ancak bu durumlarda enfeksiyonlara antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır ve ameliyatın daha uygun bir zamana ertelenmesi sağlanmaktadır. Apandisit ameliyatı ertelenmemesi gereken ciddi bir enfeksiyon hastalığıdır. Çünkü patlaması durumunda hayati tehlikeye yol açabilir. Tedavinizi ertelemeden uzman desteğine başvurmanız önemlidir. Tedavisi iç hastaları (Dahiliye) Doktorları tarafından gerçekleştirilmektedir. Aşağıda sizlere şehirlere göre en iyi İç hastalıkları (Dahiliye) doktorlarının listesini oluşturduk. Umarım faydalı olur. İstanbul en iyi iç hastalıkları (Dahiliye) doktorları https://doktorbilgini.com/istanbul-ic-hastaliklari/ Ankara en iyi iç hastalıkları (Dahiliye) doktorları https://doktorbilgini.com/ankara-ic-hastaliklari/ İzmir en iyi iç hastalıkları (Dahiliye ) doktorları https://doktorbilgini.com/izmir-ic-hastaliklari/ Bursa en iyi iç hastalıkları (Dahiliye) doktorları https://doktorbilgini.com/bursa-ic-hastaliklari/ Antalya en iyi iç hastalıkları (Dahiliye) doktorları https://doktorbilgini.com/antalya-ic-hastaliklari/ Diğer iller için DoktorBilgini sayfasınız ziyaret edin.

”Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için doktorunuza başvurunuz.”

 
  • Paylaş:

Yorum Yapın

ap servers