Blumia Nevroza Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi
Psikolojik rahatsızlıklar kategorisinde değerlendirilen blumia nevroza genel tanımıyla, kişinin tüketebileceğinden daha fazla yemek tüketmesi durumudur. Yeme kontrolünün kaybedilmesi ve aşırı bir tüketim söz konusu olduğunda kişide ani değişikliklerin meydana gelmesi yaygın olarak meydana gelmektedir. Hastalığın oluşum nedenleri birçok farklı faktöre bağlansa da en yaygın tetikleyici günlük yaşam kalitesindeki olumsuz bazı gelişmelerdir. Böylelikle bireyin hayat döngüsünde psikolojik olarak etkilenebileceği bu gelişmeler de blumia nevroza nedenleri arasında ilk sıraya yerleşmiş olur. Beliritilerin hangi aralıklarda ne şekilde nüksettiği gibi detayların bilinmesi de blumia nevroza tedavisi için önem taşır. Kişi bulimia nevroza belirtileri gösterdiğinde, farkındalık oluşturduğu takdirde vücudundaki değişikliklerden kaynaklı kendini kusturma eğilimi gösterebilmektedir. Bu nedenle ağırlıklı olarak bulimia, aşırı yiyecek tüketimi ve kendini kusturma şeklinde de yaygın olarak tanımlanmaktadır. Blumia nevroza zararları nelerdir? Hangi belirtiler bireyde farkındalık oluşturmalıdır?
İleri seviyede belirtiler gösteren bireylerde de ciddi bir yaşam kalitesi düşüklüğü meydana gelecektir. Bu durum da hastalıkğın beraberinde getirdiği sonuçlar arasında yerini almaktadır. Hastalığın belritileri ile zararları birbiriyle karıştırılmamalıdır. Belirtiler hastalığın oluşumunu gösterirken zararları hastalığın atlatılma süreci ile ilgilidir. Hastalığı fizyolojik ve nörolojik olan atlatmak adına mutlaka alanında uzman sağlık çalışanlarına başvurulması gerekmektedir. Hastalığın teşhisinden emin olunduktan sonra gerekli programlar düzenlenerek blumia nevroza tedavisi gerçekleştirilmektedir.
Blumia Nevroza Nedenleri Nelerdir?
Psikoloji inceleme alanında yer alan blumia nevroza nedenleri arasında en yaygın görülen semptomlar depresif ve stresli ruh halidir. Ayrıca uzun süreli diyet programı uygulamasına maruz kalan kişilerde de travmatik olarak gözlemlenebilmektedir.
Blumia nevrozada kusma atakları ise kişinin kendini beğenmemesi ve aşırı yemek tüketiminden kaynaklı pişmanlık hissidir. Bu nedenler aynı zamanda belli bir periyotta seyrederek, zararları arasında kolaylıkla yer edinmektedir. Ani kilo alımı-verimi, vücuda ciddi zararlar vererek başta iç organlarda ciddi problemlere yol açabilmektedir. Vücudun bağışıklık dengesinde meydana gelen sert geçişler nedeniyle bu promlemler aşılamayabilir. Bu örneklendirmeler, zararları açısından fiziki kısımda yer alır. Hastada oluşturacağı fiziksel boyutta göz ardı edilmemelidir. Kişide devam eden depresif ruh halleri aynı zamanda anksiyete oluşma ihtimalini de arttıracaktır. Her ne kadar psikolojik olarak nitelendirilse de fiziksel-psikolojik bir rahatsızlık boyutu taşır.
Blumia Nevroza Belirtileri Nelerdir?
Blumia nevroza belirtileri her bireyde bazı farklılıklar göstermekle birlikte yapılan ve incelenen vakalarda yaygın semptomlar belirlenmektedir. Bunlar;
- Kişinin vücut şekline karşı normal seviyeden üst düzeyde takıntılı davranması
- Günlük yaşamında kilo alma ihtimaline karşı aşırı korku beslemesi
- Aşırı yiyecek tüketimi sonrası alınan kalorileri engellemeye çalışması ve beslenme düzeninde sert geçişler yapması
- Yediklerini ve tüketim dozunu kontrol etmekte zorlanması
- Atak evresinden sonra kendini kusturma eğilimi
şeklindedir. Belirtilere karşı farkındalık oluşturan bireyler mutlaka profesyonel bir destek almalıdırlar.
Blumia Nevroza Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?
Blumia nevroza tedavisi profesyonel bir görüş çerçevesinde gerçekleşmelidir. Bireyin kendini ve yakın çevresi ile ortaklaşa yürütülebilen programlar hastalığı ciddi boyutlarda tedavi edebilmektedir. Psikoterapi, ilaç tedavisi, beslenme eğitimi, klinik tedavi yöntemleri ile bireyin hastalıkla başa çıkması sağlanmaktadır. Bu tedaviler çerçevesinde hastanın eski düzenli hayat döngüsüne ulaşması hedeflenmektedir.
Tedavi süresi ile ilgili net bir süre verilememektedir. Ortalama 6-9 aylık periyotta sonuçlanan vakalar bulunmaktadır. Hastalığın boyutuna göre tedavi süreci de değişiklik göstermektedir. Tedavi süreci ile ilgili en detaylı bilgiye sağlık çalışanları sahip olacaktır.
Yorum Yapın