20 lik Diş Ağrısı Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Korkulu rüyamız haline gelen, geceleri uyutmayan 20 lik diş ağrısı yaşayanlar tarafından zor olduğu söylemektedir. Ancak 20 lik diş ağrı belirtileri kendisini önceden göstermektedir. Çekimi hekim tarafından yapılan muayene sonrasında belirlenmektedir. 20 yaş diş ağrısı geçici olabilmektedir ve aylar sonra tekrarlaması mümkündür.
20 lik diş ; ağzımızın en arkasında bulunan ve en son çıkan azı dişimizdir. 17-25 arasında çıkar. Ancak geç çıkması durumunda 30 yaşına kadar çıkabilmektedir. En arka tarafta olduğu için diş fırçası ile arka tarafta ulaşmak biraz zordur ve ihmal edilebilmektedir. Aynı zamanda diş etini çıkarken yırtar. Ancak çıkmadan gömülü kalabilmektedir. Bu sebeple yırtılma sırasında bakteri birikiminden dolayı çürüme olur. Ayrıca bakteriler 20 lik dişin apse yapmasına neden olur ve diş gömülü olduğu durumlarda tedavisi doktor kontrolünde yapılmalıdır.
20 lik Diş Ağrı Belirtileri Nelerdir ?
20 lik diş ağrısı belirtileri arasında en sık görülenleri aşağıdaki gibidir;- Ağız kokusu
- Kulak ağrısı
- Çene ağrısı
- Gözle görülen şişlik
- Şiddetli ağrı
20 lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer?
20 lik diş ağrısı nasıl geçer sorusu uzmanlara çok sorulmaktadır. Bizde DoktorBilgini Ailesi olarak bu soruyu sorduk. Öncelikle cevap olarak hekim kontrolü, mümkün olamayan zamanlarda ise öncelikli olarak ağrı kesici kullanımını ve şiş olan bölgeye buz uygulanması hekimler tarafından önerilmektedir. Ayrıca sık sık tuzlu suyla gargara yapılması gerektiğini belirttiler. Ancak 20 lik diş ağrı belirtileri devam etmesi ya da tekrarlaması durumunda hekim kontrolü geciktirilmemelidir. Hekim kontrolüne gidemediğiniz durumlarda geçici olarak çözümünü 20 diş ağrısına ne iyi gelir kısmımızda bahsettik. Ancak yukarıda bahsettiklenler geçicidir. En yakın zaman da hekiminize başvurmanız gerekmektedir.Çekimi Nasıl Yapılır?
Çekimi, dişin durumuna göre farklılık göstermektedir. 20 lik diş ağrısı tedavi için uygulanacak yöntem hekim kontrolünden sonra belirlenmektedir. Ancak dişin gömülü olduğu durumlarda, diş eti kesilerek çekim için gerekli ortam hazırlanır ve çekim yapılır. Dişte apse varsa öncelikli olarak hekim kontrolünde antibiyotik kullanılmalı sonra çekim yapılmalıdır.Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekler Nelerdir?
20 lik diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunlar ,- Ameliyat uygulanan yere dil ve el temasında bulunmaması gerekir
- 24 saat sigara kullanılmamalı
- Uyuşukluk geçene kadar bir şey yenmemeli , yemek sırasında bir süre diğer taraf kullanılmalıdır.
- 24 saat sıcak ve soğuk yiyecekler tüketilmemelidir.
- Aralıklarla ılık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır.
Diş Temizletme İşleminin Faydaları
Yorum Yapın